About

De Kick&RushLab blog heeft als doel het brede publiek een andere kijk te geven op het voetbal door een statistische bril.

WAAROM?

Analytics in het voetbal zit al enkele jaren in de lift. De voetbalwereld staat steeds meer open voor kennis uit een nieuwe bron: objectieve data en statistieken. Dat was niet altijd zo. Het voetbal met zijn coaches, scouts en makelaars had lange tijd weinig interesse in data. De bestaande structuren bleken voor de meeste voetbalclubs voldoende.

Uiteraard wil dat niet zeggen dat het voetbal stil stond. De meest progressieve clubs maken al even gebruik van videoanalyse. Wedstrijden en trainingen worden gefilmd. De beelden helpen de trainer controleren of zijn opdrachten goed werden uitgevoerd. De coach kan aan de hand van het videomateriaal ook tonen wat de bedoeling was. De klassieke videoanalyse kan dus een krachtige tool zijn. Alleen, videoanalyse staat volledig in het teken van bestaande ideeën en overtuigingen.

Voetbal analytics gaan net een stap verder. Hier draait het om wat je nog niet weet. Het subjectieve buikgevoel – wat je dus niet met het blote oog kunt vaststellen – wordt geobjectiveerd en gekwantificeerd. Zo biedt Kick&RushLab niet enkel clubs, maar ook supporters een vernieuwende kijk op het voetbal.

MISSIE

Kick&RushLab is ervan overtuigd dat analytics een absolute must zijn om het maximum uit de verschillende domeinen van het voetbal te halen. De verzameling data (big en small) en statistische gegevens die een club ter beschikking heeft, bieden een extra oog op het spel en de club.

Door de juiste analyses, toepassingen en visualisaties ervan kan men een duidelijk en grondig beeld krijgen van de sterktes en zwaktes van de voetbalploeg. Inzicht in het verleden en het heden laat een voetbalploeg toe om op een meer efficiënte en effectieve wijze keuzes te maken voor de toekomst.

Kick&RushLab stelt zich als doel voetbalclubs bij te staan wat betreft de ‘analytical intelligence’: het ondersteunen, sturen, analyseren, rapporteren en interpreteren van verzamelde data. In samenspraak met de club – zonder bepaalde modellen en overtuigingen op te dringen – wil het Kick&RushLab een sterk kwalitatief product afleveren dat tegemoet komt aan de noden van de club.

De Kick&RushLab blog stelt zich als doel de supporter een meer diepgaande en statistisch gefundeerde kijk te bieden op het voetbal.

Bekijk ook zeker onze website of contacteer ons via info@kickandrushlab.com