Nog zes ploegen voor drie PO1-tickets en hoe liggen de kansen onderin?

Nog vier speeldagen te gaan in de Jupiler Pro league en er staat nog heel wat op het spel. Nog zes ploegen komen in aanmerkingen voor de play-off 1. Onderin heeft KV Mechelen een flinke stap vooruit gezet met de zege tegen Eupen. Volgens de simulaties van Kick&RushLab heeft Malinwa nu 57% om zich te redden. Voor play-off 1 lijken Antwerp en Kortrijk de beste kaarten te hebben. 

tabelKRL

PLAY-OFF 1

Er waren al drie clubs die mathematisch zeker waren van Play-off 1: Club Brugge, Sporting Charleroi en Anderlecht. Na de vlotte thuiszege tegen STVV heeft ook AA Gent zich bij dit rijtje gevoegd. Dit betekent dat de strijd om PO1 zich nu nog beperkt tot 2 plaatsjes. De grootste kanshebber voor plaats 5 is nog steeds Royal Antwerp FC. Ondanks de zware 4-0 nederlaag tegen KV Kortrijk behoudt The Great Old toch nog steeds een kans van 65% om bij de eerste zes te eindigen. Kortrijk deed uiteraard een uitstekende zaak en springt over RC Genk als grootste kanshebber voor het laatste plekje bij de eerste zes, al liggen de kansen zeer dicht bij elkaar (40,5% voor KVK tegenover 39,6% voor Genk). Zoals we al op Twitter meldden, hebben beide clubs wel nog een lastig programma voor de boeg.
Standard (23,2%) en Waasland-Beveren (10,8%) moeten rekenen op behoorlijk wat geluk om Play-off 1 nog te bereiken, STVV (2,3%) mag zelfs kaarsjes branden en beginnen bidden voor een heus mirakel. Met wedstrijden tegen Anderlecht, Oostende, Charleroi en Club Brugge staan de Kanaries voor een loodzware opdracht.

DEGRADATIE

De degradatiestrijd gaat nog tussen twee ploegen en het lijkt een ware nek-aan-nekrace te worden tussen KV Mechelen en AS Eupen! De overwinning van KV tegen de rechtstreekse concurrent zorgde ervoor dat de Kakkers niet langer degradatiekandidaat bij uitstek zijn. Met 42,8% hebben ze nu iets minder kans om in de hel van 1B te belanden dan Eupen (44,2%). Het beloven nog spannende weken te worden onderin!

GD26_sim_all

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s